Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa biała zapiekana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa biała 1 kg
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
cebula 2 szt
czosnek 5 ząbków
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa biała zapiekana

Naczynie żaroodporne wysmarować olejem i ułożyć w nim kiełbasę. Cebulę obrać, pokroić w krążki. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski. Kiełbasę obłożyć cebulą, obranymi ząbkami czosnku i pokrojoną papryką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piec godzinę, co jakiś czas nakłuwając kiełbasę, by wypłynął nadmiar tłuszczu i wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 31.12.2013 19:33
pyszna kiełbaska
Ada-Gaba 14.12.2012 08:06
dobre
Wacław 02.09.2011 10:25
pyszne,białej kiełbasy jeszcze nie zapiekałem
rzenia15 19.02.2011 17:54
na pewno smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak