Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigosik

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 30 dag
kiełbasa zwyczajna 1-2 szt
kostka rosołowa 1 szt
filet z kurczaka 1 szt
ketchup 1-2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt
kapusta biała 0,5 główki

Przepis i sposób przygotowania na: Bigosik

Kapustę kiszoną pokroić dość drobno, pogotować żeby trochę zmiękła. Kapustę białą poszatkować, również pogotować żeby zmiękła. Fileta pokroić w kostkę i podsmażyć, posypać lekko przyprawą do kurczaka. Pokroić kiełbasę w ćwiartk i podsmażyć.
Kapustę kiszoną odcedzić i dodać ją do garnka z kapustą białą. Wrzucić kiełbasę i fileta. Wymieszać. Dodać ziele angielskie, liść laurowy i kostkę rosołową, dolać trochę wody i gotować na małym ogniu około 30 min. Po tym czasie dodajemy łyżkę lub dwie keczupu. Dokładnie wymieszać i gotować jeszcze z 10 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. W razie potrzeby dolać wody

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 28.05.2013 11:33
taki bigosik to ja lubię
Seba 29.12.2012 11:41
pycha
Marzena34 02.05.2011 16:16
o tak bigosik zawsze bardzo chętnie zjem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak