Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa z cielęciną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
ziemniaki 3 szt
koperek 2 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku
żeberka
lubczyk 1 szt
seler naciowy 1 łodyga

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa z cielęciną

Mięso włożyć do garnka z wrzącą, osoloną wodą i gotować około 1h. Marchew, pietruszkę, lubczyk i seler naciowy pokroić i włożyć do gotującego się mięsa, po 15 minutach dodać pokrojone ziemniaki, ugotować do miękkości. Ugotowane mięso wyjąć z wywaru. Warzywa z ziemniakami zmiksować. Mięso oddzielić od kości i podzielić na porcje. Kalafior podzielić na różyczki, włożyć do wrzącej, osolonej wody z dodatkiem odrobiny cukru i ugotować do miękkości. Połączyć z zmiksowaną zupą i mięsem, posypać koperkiem, przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 07.01.2014 19:40
Musi być smaczna.
olkaaa 12.09.2013 08:00
ciekawa propozycja
Katarzyna59 30.08.2012 18:56
fajna
fictor123 29.02.2012 11:32
ulubiona zupa
ElizaT 03.03.2011 09:13
uwielbiam kalafior

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak