Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna zupa z dorsza

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
chili 1 sztuka
pomidory bez skóry 1 puszka
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1/4 sztuki
por 1 sztuka
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól do smaku
pieprz do smaku
ziele angielskie 3 ziarnka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
mąka 2 łyżki
dorsz 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna zupa z dorsza

Dorsza oczyścić, poporcjować. Rybę zalać zimną wodą, dodać cebulę, ziele angielskie, liśc laurowy i warzywa - ugotować wywar. Dorsza wyjąć, gdy będzie miękki, trzeba uważać, by mięso nie rozpadło się . Na patelni na oliwie podsmażyć cebulę. Gdy się zeszkli, dodać pokrojoną paprykę, pomidory, papryczkę chili i zmiażdżone ząbki czosnku. Podsmażyć i dusić, aż papryka będzie miękka. Warzywa dodać do wywaru z ryby i zagęścić zasmażką z mąki. Na koniec do garnka z zupą wkładamy kawałki ryby i pokrojoną grubo natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 22.10.2011 10:03
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak