Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki smażone z rozmarynem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

małe ziemniaki 3/4 kg
oliwa 2 łyżki
masło 3 łyżki
oscypek 1 sztuka
posiekany świeży rozmaryn 1 łyżka
pieprz 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki smażone z rozmarynem

Ziemniaki wyszorować. Przekroić na połówki. Ugotować ze skórką w osolonej wodzie. Odcedzić i ostudzić. Na dużej patelni o grubym dnie rozgrzać masło i oliwę. Dodać ziemniaki i popieprzyć. Smażyć na średnim ogniu, aż staną się złociste i chrupiące. Oscypek pokroić w drobną kostkę i dodać do ziemniaków wraz z posiekanym rozmarynem i posolić. Smażyć wszystko jeszcze 2 minuty. Podawać z kefirem lub maślanką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna138 04.05.2011 10:08
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak