Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w kiszonkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki kiszone 4 sztuki
pomidory kiszone 4 sztuki
czosnek 2 ząbki
ciecierzyca 1 puszka
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek
olej
bazylia
mąka 1 łyżka
indyk 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w kiszonkach

Indyka pokroić w drobną kostkę, posolić oprószyć mąką i obsmażyć na złoto na oleju. Dodać do garnka ogórki pokrojone w plasterki i drobno posiekany czosnek, podlać odrobiną wody i dusić 10 minut. Następnie dodać pomidory, doprawić i gotować ok. 5 minut. Dodać osączoną ciecierzycę i zagotować. Pyszne danie gotowe do spożycia najlepiej z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 12.09.2011 16:03
przydatny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak