Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na pierogi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
woda 1 szklanka
sól 1 szczypta
żółtko jajek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na pierogi

Mąkę przesiewamy przez sito na stolnice, w środku robimy mały otwór do którego wlewamy gorącą wodę, szczyptę soli, zagniatamy, dodajemy żółtko jaja, wyrabiamy ciasto.
Ciasto dobrze zawinąć na około 10 minut w folie spożywczą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tonia 17.12.2011 19:01
no,no
agata1722
agata1722 10.05.2011 11:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak