Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz do pierogów z kapustą i grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
cebula 1
masło 1/2 kostki
smalec 1/3 kostki
grzyby suszone 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz do pierogów z kapustą i grzybami

kapuste wkładamy do garnka, zalewamy wodą dodajemy smalec i gotujemy, aż zmięknie.
Grzyby namaczamy na kilka godzin, wrac z wodą z moczenia wrzucamy do garnka dodajemy połowe porcji masła, cebule przekrojoną na połówki i gotujemy aż zmiękną.
Ugotowaną kapustę drobno kroimy, wrzucamy do większego garnka,
Ugotowane grzyby, również drobno kroimy ( można zmielić) wrzucamy do garnka z kapustą, cebule która gotowała się wraz z grzybami kroimy w drobniutką kosteczkę dorzucamy do reszty, dodajemy masło i dusimy około 20 minut często mieszając - doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Używamy do faszerowania pierogów
Farsz można również używać jako samodzielne danie

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 10.05.2011 11:06
robię podobny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak