Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jaglana na słodko

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 1 szklanka
mleko 1 szklanka
woda 1 szklanka
jabłka 2 sztuki
gruszka 1 sztuka
rodzynki 1 garść
cukier 3 łyżki
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jaglana na słodko

Kaszę dokładnie opłukać. Mleko i wodę zagotować. Zalać opłukaną kaszę i gotować na małym ogniu. Owoce obrać ze skórek i pokroić w kostkę. Kiedy kasza się zagotuje, dodać do niej owoce, rodzynki i cukier. Wszystko dokładnie wymieszać. Gdy mleko się wchłonie, kaszę zdjąć z ognia. Garnek owinąć w ręcznik lub koc i odstawić na kilka minut by kasza doszła. Kiedy będzie gotowa, wyłożyć ją na talerze i posypać cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 15.09.2011 00:04
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak