Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

torcik bezowy z truskawkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

blaty bezowe 2 szt.
truskawki świeże 1/2 kg
cukier puder 1 szkl.
cukier waniliowy
śmietana 30% 1/2 l
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: torcik bezowy z truskawkami

żelatynę zalać odrobiną wody,odstawić do napęcznienia,rozpuścić podgrzewając,owoce umyć i przebrać 1/3 zmiksować z 1/3 cukru pudru i dodać 1/3 rozpuszczonej żelatyny wymieszać,masą posmarować blat bezowy na tym ułożyć połowę truskawek,odłożyć łyżkę cukru pudru a pozostały ubić ze śmietanką dodając cukier waniliowy i resztę żelatyny wymieszać i lekko schłodzić,tężejącą wylać na truskawki na blacie bezowym i przykryć drugim,na wierzch ułożyć pozostałe truskawki,schłodzić i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 13.04.2013 09:05
na pewno smaczny
Motorek 22.09.2011 19:43
pycha
anoosia 19.05.2011 11:15
szkoda, że nie ma zdjęcia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak