Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówkowe ośmiorniczki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

parówki 4 sztuki
tłuszcz do smażenia do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Parówkowe ośmiorniczki

Parówki obieramy z owijek. Każdą kroimy na pół. Od strony przecięcia nacinamy na krzyż, a następnie każdą z powstałych czterech części nacinamy lekko na pół. Tak by powstała nam typowa ośmiorniczka. Tak nacięte parówki obsmażamy z każdej strony na tłuszczu. Gotowe układamy na talerzyku. Można też dodać oczy z ziarenek pieprzu. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 30.09.2013 13:12
fajne podanie, sposób na niejadka :)
czekoladka_m 30.07.2013 19:16
Dzieci będą zjadały z wielkim apetytem;)
RenataZ-et 17.09.2012 16:26
Fajny pomysł
IKrakowianka 12.03.2012 21:34
idealne dla dzieciaków
Ewa111 10.10.2011 19:31
parówkowe robaczki,fajne
Goya 16.06.2011 14:39
piękne
gosia47-47 19.03.2011 11:41
nie wiedziałam ze takie fajne z parówek można zrobić :)
kochanyptysiu 11.03.2011 22:18
fantastyczne
MAR3STA 13.01.2011 19:58
świetne!
gottrina 06.01.2011 22:27
No prosze jeszcze nie widzialam parowek w trakim wydaniu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak