Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretkowa pianka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiwi
bita śmietana
galaretka truskawkowa
mleko
biszkopty okrągłe

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretkowa pianka

Do pucharków rozgnieść na spód biszkopty. Galaretkę przygotować z mniejszą ilością wody niż na opakowaniu i odstawić. Do bitej śmietany użyłam wersji torebkowej z kawałkami czekolady - również jak na opakowaniu,zmiksować z mlekiem(odrobinę mniej niż podane). Gdy galaretka odrobinę stężeje, powoli wlewać ją do bitej śmietany(1/3 zostawić!) i dalej ostrożnie miksować na jednolitą masę. Pozostałą galaretkę przełożyć do miseczki i schować do lodówki. Piankę przełożyć do pucharków z biszkoptami i odłożyć do schłodzenia na najniższej półce lodówki:) Gdy wszystko dość stężeje ułożyć po plasterku kiwi na piance i po kawałkach pokrojonej resztki galaretki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 28.10.2012 10:05
genialny deserek;)
iwona332 11.05.2011 10:39
super
Zoso 24.01.2011 20:57
mój tata często robi taki deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak