Szparagi duszone

Szparagi duszone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi

    1 kg
  • mąka

    1 łyżka
  • masło

    5 dag
  • cukier

    2 łyżeczki
  • żółtka jaj

    4 sztuki
  • mleko

    2 szklanki
  • natka pietruszki

    1 siekana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szparagi oskrobaci pokroic na 3 cm czesci.Odrzucic łykowate czesci . Zalac litrem wrzacej wody i obgotowac10 minut.Odcedzamy i odsaczamy.Maslo rozpuszczamy w rondlu i dodajemy szparagi . Dusimy na malym ogniu. Po 10 minutach oproszamy maka potrzasajac rondelkiem. Nastepnie wlewamy zimne mleko, dodajemy cukier , sol i dalej dusimy . Kiedy szparagi beda miekkie wykladamy na ogrzany polmisek.Powstaly sos w rondelku zaciagamy roztrzepanymi zoltkami i dodajemy posiekana natke pietruszki . Polewamy na polmisku sosem szparagi.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pestka

27.06.2013 14:31
podoba mi się ten przepis

chrupnij-sobie.pl

22.06.2013 22:51
próbowałam polecam!! smaczne

Dariusz8

17.06.2013 13:57
Dobre szparagi ,teraz sezon jest.

Bernadeta1

19.03.2013 21:36
jakoś nigdy szparagi mi smacznie nie wychodzą, muszę wyprobować Twoj przepis

marchewka

19.06.2011 22:29
jak się trafi na dobre szparagi - pycha!

marenka

03.11.2010 07:06
Dobre

TyTaN

09.10.2010 23:04
uwielbiam szparagi...

halina17

28.09.2010 13:43
Pyszne danie warzywne.

iwona332

15.09.2010 21:49
super

gusia1000

22.08.2010 16:43
dobre jedzenie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat