Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi duszone

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 1 kg
mąka 1 łyżka
masło 5 dag
cukier 2 łyżeczki
żółtka jaj 4 sztuki
mleko 2 szklanki
natka pietruszki 1 siekana

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi duszone

Szparagi oskrobaci pokroic na 3 cm czesci.Odrzucic łykowate czesci . Zalac litrem wrzacej wody i obgotowac10 minut.Odcedzamy i odsaczamy.Maslo rozpuszczamy w rondlu i dodajemy szparagi . Dusimy na malym ogniu. Po 10 minutach oproszamy maka potrzasajac rondelkiem. Nastepnie wlewamy zimne mleko, dodajemy cukier , sol i dalej dusimy . Kiedy szparagi beda miekkie wykladamy na ogrzany polmisek.Powstaly sos w rondelku zaciagamy roztrzepanymi zoltkami i dodajemy posiekana natke pietruszki . Polewamy na polmisku sosem szparagi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 27.06.2013 14:31
podoba mi się ten przepis
chrupnij-sobie.pl 22.06.2013 22:51
próbowałam polecam!! smaczne
Dariusz8 17.06.2013 13:57
Dobre szparagi ,teraz sezon jest.
Bernadeta1 19.03.2013 21:36
jakoś nigdy szparagi mi smacznie nie wychodzą, muszę wyprobować Twoj przepis
marchewka 19.06.2011 22:29
jak się trafi na dobre szparagi - pycha!
marenka 03.11.2010 07:06
Dobre
TyTaN 09.10.2010 23:04
uwielbiam szparagi...
halina17 28.09.2010 13:43
Pyszne danie warzywne.
iwona332 15.09.2010 21:49
super
gusia1000 22.08.2010 16:43
dobre jedzenie.
Natalia/tubisiek 08.08.2010 20:51
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak