Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwinka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie 1 kg
cukier 3/4 szklanki
galaretki brzoskwiniowe 4 sztuki
żółtko jajek 3 sztuki
margaryna 1 kostka
mąka 3 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 4 sztuki
cukier 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwinka

Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić z dodatkiem soli na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem a następnie dodać mąki oraz proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać. Gotowe ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia formę i piec w temp. 180\'C ok 20 min.
Brzoskwinie myjemy dokładnie a następnie kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka i na małym ogniu, ciągle mieszając smażymy. Gotowe pozostawiamy na jakieś 15 min by przestygło i dodajemy 2 galaretki, mieszamy aż całkowicie się rozpuszczą. Margarynę miksujemy z żółtkami, dodając po łyżce cukru. Do jednolitej masy dodajemy masę brzoskwiniową i delikatnie mieszamy. Gotowe nakładamy na biszkopt. Schładzamy ok 20-30 min. W 2,5 szklanki wody rozrabiamy dwie galaretki i polewamy ciasto. Gotowe ponownie schładzamy ok 2godzin. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 04.02.2014 19:44
przepyszny deser
olkaaa 30.10.2013 07:55
bardzo fajne
Angelika10 30.12.2012 00:09
pycha
m1monika 07.09.2012 11:40
ale pychotka!!!
caralajna 12.08.2012 07:41
pyszności
RenataZ-et 22.06.2012 19:30
suuuper!
Łukasz15 26.04.2012 10:07
smaczne
IlonaAlbertos 08.07.2011 22:38
Musze kiedyś wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak