Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa koperkowa z kluskami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 4 szklanki
masło 1 łyżka
jaja 2 szt
mąka 4 łyżki
koperek posiekany 4 łyżki
sól do smaku
śmietanka 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa koperkowa z kluskami

Bulion warzywny zagotować. Jajka wbić do garnuszka, dodać mąkę, dokładnie wymieszać. Na gotującą się wywar wlewać cienkim strumieniem ciasto. Po kilku minutach odstawić, dodać masło, koperek i śmietankę. Przyprawić do smaku solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 07.03.2014 08:40
bardzo smaczna
Betka 22.03.2013 19:54
mmm smakowita zupka;)
KasiaK90 30.09.2012 20:24
pyszna zupka
olkaaa 13.07.2012 08:15
bardzo fajna
edyta44 03.03.2012 15:05
pycha
edyta44 03.03.2012 15:05
pycha
ElizaT 03.03.2011 09:17
dobry przepis na smaczną zupę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak