Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta brzoskwiniowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukier puder 0,5 szklanki
masło 12 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
brzoskwinia 0,5 kg
śmietana 150 ml
żółtko jajek 2 szt
cukier waniliowy 1 łyżeczka
wiórki kokosowe 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta brzoskwiniowa

Na stolnicę przesiać mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia, cukier waniliowy, cukier puder, dodać masło, wszystko razem posiekać. Następnie wlać 3 łyżki wody i wyrobić gładkie ciasto. Ciasto rozwałkować, wyłożyć do formy. Brzoskwinie obrać ze skórki, wypestkować, podzielić na połówki i wyłożyć na ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut. Śmietanę ubić z żółtkami i zalać brzoskwinie, posypać kokosem i piec jeszcze około 20 miniuj. Podawać letnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 10.04.2012 09:46
pycha
Sylwia56
Sylwia56 24.06.2011 10:43
niezłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak