Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SCHAB W KAPUŚCIE

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

suszone śliwki 10 sztuk
boczek 200 g.
cebula 1 mała
olej 5 łyżek
jabłko 1 sztuka
majeranek
sól
marchew 2
kotlety schabowe 5 sztuk
kapusta kiszona

Przepis i sposób przygotowania na: SCHAB W KAPUŚCIE

Schab doprawiamy solą, pieprzem. Obsmażamy na oleju. Kapustę drobno kroimy. Obraną cebulę oraz pokrojony boczek podsmażamy na oleju., dodajemy do kapusty, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem. Do kapusty dodajemy śliwki, potarkowaną marchew, obrane i pokrojone jabłko oraz przysmażony wcześniej schab. Kapustę przyprawiamy pieprzem, majerankiem, dusimy do miękkości. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 21.01.2011 19:00
lubię takie posiłki
misia53 14.01.2011 23:25
Takie polskie ....najlepsze!
Natalia/tubisiek 13.01.2011 06:59
ze śliwkami nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak