Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z cieicorki z natką pietruszki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cieciorka 1 szklanka
natka pietruszki 2 łyżki
cebula biała 1 szt
oliwa 1 łyżka
sól 1 szczypta
cytryna 1 szt
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z cieicorki z natką pietruszki

Cieciorkę namaczamy na noc. Następnego dnia płuczemy i gotujemy do miękkości. Cebulę i pietruszkę wkładamy do rozdrabniacza i drobniutko mielimy. Na patelni o grubym dnie nagrzewamy oliwę i podsmażamy cebulkę z pietruszką aż cebula się zarumieni. Dodajemy ugotowaną i odcedzoną cieciorkę i smażmy około 2 minuty. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Kostkę rosołową drobiową rozpuszczamy w 0,7 litra przegotowanej gorącej wody.
Zalewamy wywarem cieciorkę z cebulą i pietruszką. Gotujemy na małym ogniu 5-8 minut.
Odstawiamy na chwilę , aby zupa trochę ostygła. po czym widelcem rozgniatamy cieciorkę, tak aby zupa była gęsta.
Podgrzewamy zupę doprawiając ją sokiem z 1/3 cytryny. Resztę wykorzystujemy do dekoracji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 21.08.2011 10:04
dziękuję i polecam :)
Koper 20.08.2011 21:01
fajne połaczenie smaków, a cieciorkę uwilebiam :)
magdalena63 22.06.2011 19:14
takiego smaku jeszczce nie znam :)
marta0906 15.01.2011 12:54
Swietna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak