Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kurkami

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięsa mielonego 1/2 kg
kurek mrożonych 25 dag
sól do smaku
kapusty włoskiej 1 szt.
małej cebuli 1 szt.
oliwy 1 łyżka
ryż 1 woreczek

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kurkami

Kurki rozmrozić. Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę, a następnie dodać posiekaną cebulkę, zeszklić. Włożyć kurki i smażyć około 10 minut.

Przygotować farsz: wymieszać ryż ugotowany w osolonej wodzie, mięso mielone oraz kurki. Doprawić do smaku solą, czarnym mielonym pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego. Odstawić na około 30 minut.

Kapustę podzielić na liście. Każdy liść dokładnie umyć i blanszować po 2 minuty w gorącej wodzie. Wyjąć, przelać zimną wodą i ostudzić.

Na każdy liść kapusty nakładać porcję farszu, zawijać boki do środka, a następnie zwijać w rulon. Dno naczynia żaroodpornego wyłożyć pozostałymi liśćmi kapusty i na nich układać przygotowane gołąbki. Przykryć i wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 180ºC na około półtora godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 22.03.2012 14:27
takich jeszcze nie jadłam
kasienka23 23.01.2012 21:32
muszą być pyszne :)
Ela15 05.11.2011 11:30
ekstra
Goya 25.06.2011 22:05
ooooo
pacpaw 16.06.2011 11:16
takie gołąbki w wersji exclusive
cukiereczek 21.04.2011 16:02
Apetyczne
alaaa 14.01.2011 12:34
pyszności
Misiek1 07.01.2011 18:56
apetycznie wyglądają
iwa643 07.01.2011 09:11
fajny przepis
Mala 06.01.2011 21:25
takich jeszcze nie jadłam ale spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak