Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa cygańska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przyprawy do zup sosów sałat 1 łyżka
ziemniaki 4
czerwone papryki 2
natki pietruszki posiekanej 2 łyżki
cebule 2
mąki 1 łyżka
boczku wędzonego 100 g
przecieru pomidorowego 2 łyżki
śmietany 18% 4 łyżki
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa cygańska

Cebulę i paprykę oczyścić, pokroić w kostkę, smażyć na oleju 5 minut. Ziemniaki obrać, pokroić. Rosół królewski przyrządzić wg przepisu na opakowaniu. Boczek pokroić w paski, podsmażyć na teflonowej patelni.
Do Rosołu dodać paprykę, cebulę, ziemniaki, boczek i koncentrat pomidorowy. Gotować 15 minut. Śmietanę połączyć z mąką, dodać do zupy. Doprawić Przyprawą do zup. Zagotować. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 07.09.2011 19:35
super
MAŁGORZATA108 06.01.2011 20:10
Pikanteria.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak