Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos z suszonych grzybków

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby suszone 2 łyzki
Kucharek przyprawa uniwersalna szczypta
Pieprz biały mielony Prymat szczypta
śmietana 12% 2 łyzki
mąka 2 łyzki
woda 1/2 szkl.
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: sos z suszonych grzybków

Grzyby namoczyć na całą noc. Na drugi dzień pokroić je w kawałeczki i ugotować w tej wodzie,w której się moczyły. Dodać kostkę bulionową, doprawić do smaku przyprawą i pieprzem. Z wody i maki zrobić podbitkę o dodać do grzybków. Jak się zagotuje sos, to podbić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 18.10.2013 08:43
bardzo aromatyczny
Beata73 11.05.2012 13:43
super
Beata73 11.05.2012 13:42
super
Andzia1977
Andzia1977 23.04.2012 20:03
pyszotka
Andzia1977
Andzia1977 23.04.2012 20:03
pyszotka
smile 17.02.2012 10:25
bardzo fajny =)
Tatli 22.01.2012 15:34
uwielbiam go :)
usmiech 08.11.2011 19:57
dobre
Smakosz6 02.08.2011 10:16
mmmmmmmmmmmmm
angelika14 15.07.2011 11:16
uwielbiam takie sosy
angelika14 15.07.2011 11:16
uwielbiam takie sosy
daria899 09.06.2011 21:52
pyszny
teresa18 28.01.2011 17:52
TO LUBIĘ ja grzybki zmiksowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak