Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki drożdżowe z miodem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szklanki
drożdże 3 dag
miód lipowy 2 łyżki
mleko 1,5 szklanki
jaja 3 szt
masło 1 łyżka
rodzynki 5 dag
skórka pomarańczowa kazndyzowa 2 łyżki
cukier waniliowy 1 łyżka
sól do smaku
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki drożdżowe z miodem

Do miski wlać ciepłe mleko, dodać drożdże, rozetrzeć, wsypać mąkę, wymieszać, odstawić do wyrośnięcia, Gdy ciasto podrośnie dodać podgrzany miód, roztopione masło, odrobinę soli, jajka, cukier waniliowy, rodzynki i skórkę pomarańczowa, dokładni wymieszać i znów zostawić do wyrośnięcia. Łyżką nabierać porcje ciasta i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Odsączyć na ręczniku papierowym, posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 03.02.2012 14:04
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak