Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likier jajeczny

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtka jaj 3 sztuki
jajko 3 sztuki
cukier puder 25 dag
cukier waniliowy 1 opakowanie
woda 1/2 szklanki
spirytus 1 szklanka
mleko skondensowane niesłodzone 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Likier jajeczny

Jajka , żółtka i cukier zmiksować ze sobą ok 2-3 min. tak żeby cukier się rozpuścił. Dodając pod koniec spirytus zmieszany z wodą - ciągle miksując. DO jednolitej masy dodaj cukier waniliowy oraz mleko skondensowane i miksuj ok 30-40s. Likier przelej do butelki. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 12.03.2013 22:29
pyszny jest taki likier, mniamm ;)
mirosława4 14.11.2012 21:35
kiedyś bardzo podobny robiła moja mama :)
Iwusia 05.08.2012 11:19
chętnie spróbuję i przy okazji zrobię z gałką muszkatołową :)
caralajna 05.08.2012 06:52
uwielbiam takie, smakuje mi z dodatkiem startej gałki muszkatołowej, polecam spróbować :)
Miki 17.07.2012 23:53
super
IKrakowianka 07.02.2012 21:30
pychotka ;)
Wafelek2601 07.01.2012 09:42
pyszny
Krzysztof42 04.12.2011 13:38
nie dla mnie
mehia 23.05.2010 07:39
do tej pory tylko kupowałam. Teraz czas najwyższy spróbować samej :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak