Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowa galareta.

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1 szt
ziele angielskie 3 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler wg.uznania
czosnek 4 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
pieprz ziarnisty 5 ziarenek
Żelatyna wieprzowa Prymat wg.uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowa galareta.

Kurczaka myjemy,zalewamy zimna wodą,dodajemy przyprawy i stawiamy na ogniu.Galaretę gotujemy na bardzo małym ogniu z dodatkiem warzyw .
Jak mięso będzie miękkie i odejdzie od kości wyjmujemy je a wywar przecedzamy.
Żeby mieć pewność,że galaretka się zsiądzie mieszamy łyżkę żelatyny z zimną wodą i wlewamy do wywaru,zagotowujemy.Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do wywaru.
Mięso kroimy na drobne kawałeczki,wkładamy do dużej miski,dodajemy pokrojoną marchewkę i wlewamy galaretę - mieszamy. Do małych miseczek wlewamy galaretę i odstawiamy do zastygnięcia.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 31.05.2013 22:08
apetyczna,chętnie bym zjadła taką
anemon 25.01.2012 08:40
Pi?knie podana galaretka, jak zawsze u Ciebie.
MAŁY 17.09.2011 16:21
lepsza od wołowej
Justa32 17.08.2011 14:05
pycha
ankaryba 10.07.2011 15:37
pyszna;)
barbara11561 08.07.2011 23:54
Ale dobroci
misia53 26.04.2011 17:09
Po tych świątecznych daniach z chęcią zjadłabym taką galaretkę...
IZABELA29 20.04.2011 07:55
pyszna
ben-ka 17.04.2011 09:27
Ja często robię galaretę mam na nią amatorów:)
MAR3STA 06.01.2011 20:26
dawno takiej nie jadłam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak