brzoskwiniowiec

brzoskwiniowiec

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto: mąka

    3 Szklanki
  • proszek do pieczenia

    3 łyżeczki
  • żółtka

    5
  • margaryna

    1
  • cukier

    3 łyżki
  • masa: ser

    75 dag
  • słodka śmietana

    1/2 szklanki
  • masło

    1/2 kostki
  • cukier

    1/2 szklanki
  • budyń śmietankowy

    1 z cukrem
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto zagnieść i podzielić na 2 części. Jedną część włożyć do lodówki a drugą pokruszyć na wysmarowaną blachę i zapiec.
Zrobić masę serową i wyłożyć na zapieczone ciasto. Ułożyć pokrojone w kostkę brzoskwinie z puszki. Ubić pianę z 5 białek i szklanki cukru oraz 3-4 łyżkami mąki ziemniaczanej. Pianę wyłożyć na brzoskwinie. Na wierzch zetrzeć schłodzone ciasto. Upiec.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

04.12.2011 13:37
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat