Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZASZŁYKI Z MIĘSEM

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 300 g.
filet z kurczaka 300 g.
karkówka 300 g.
kiełbasa wędzona 300 g.
cebula 4 sztuki
papryka czerwona 1
papryka zielona 1
papryka żółta 1
marynata
czosnek 4 ząbki
olej 3 łyżki
sos sojowy 3 łyżki
musztarda 3 łyżeczki
majeranek 2 łyżeczki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: SZASZŁYKI Z MIĘSEM

Mieszamy składniki marynaty (czosnek przeciskamy przez maszynkę). Schab i karkówkę kroimy w kostkę, wkładamy do marynaty na ok. 3 h. Cebulę obieramy i kroimy wzdłuż na plastry, kiełbasę kroimy w plasterki a paprykę w kostkę. Na patyki na przemian nabijamy mięso i warzywa. Pieczemy na grillu ok. 15 min. Pod koniec mięso zawijamy w folię aluminiową i dodatkowo pieczemy jeszcze 10 min. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak