Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto krakersowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 3/4 szklanki
mąka 1 szklanka
mleko 3 szklanki
cukier waniliowy 1 sztuka
jaja 2 sztuki
margaryna 1 kostka
gorzka czekolada 1 sztuka
krakersy 0,5 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto krakersowe

dwie szklanki mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym w jednej szklance mleka rozmieszać mąkę z dwoma jajami i zalać na gotujące się mleko mieszać cały czas aby nie zrobiły się gródki tylko gładka masa do gorącej masy dodać margarynę mieszać aż wymiesza się z masą na suchą blachę kładziemy krakersy -masę znowu krakersy masę krakersy i cienką masę na górę ścieramy czekoladę przechowujemy w lodówce

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 25.10.2012 09:06
palce lizać
Katarzyna/kate1980 08.09.2011 22:11
ciekawe
novita26 11.04.2011 08:19
mniam
novita23 31.03.2011 09:58
pyszna
eduszo
eduszo 11.03.2011 12:20
Fajnie wygląda.
dorotka0000025 19.02.2011 12:12
takiego jecze nie widzialam
rzenia15 08.02.2011 10:26
pycha
wolochski 29.01.2011 20:38
suuuper
MAR3STA 06.01.2011 21:27
bombowe, bez pieczenia!
Emilia22 06.01.2011 18:25
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak