Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 1,5 kg
smalec 1 łyżka
margaryna 2 łyżka
mąka 2 łyżki
śmietana 3 łyżki
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy

Mięso pokroić w kostkę, zrumienić na smalcu. Cebulę drobno posiekać , podsmażyć na łyżce margaryny. Mięso i cebulę włożyć do rondla, dodać przyprawę do gulaszu, podlać wodą i dusić do miękkości. Pozostałą margarynę rozpuścić na patelni, dodać mąkę, wymieszać, zrumienić na lekką zasmażkę. Połączyć z mięsem, zagotować. Następnie dodać rozgnieciony czosnek i śmietanę. Przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 07.07.2012 22:52
ja również bardzo lubię gulasz, a ten tak apetycznie wygląda, że aż ślinka cieknie .... :)
ankaryba 07.04.2012 17:21
lubię gulasz :-)
Iwusia 01.02.2012 22:20
pyszny obiadzik
Iwona51
Iwona51 08.11.2011 13:24
smaczny
Margo1 19.01.2011 17:53
gulasze to ja wszystkie uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak