pani Walawska

pani Walawska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    30 dag
  • margaryna

    20 dag
  • cukier puder

    1/2 szklanki
  • żółtka

    4
  • proszek do pieczenia

    1 i 1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagnieść ciasto i podzielić na 2 części. Rozwałkować. Każdy placek posmarować dżemem śliwkowym i polać pianą z 2 białek i 10 dag cukru. Posypać wierzch posiekanymi orzechami włoskimi i upiec. ¾ szklanki mąki, 3 jajka, ½ szklanki cukru wymieszać i upiec biszkopt. Ugotować budyń z 3 żółtek, cukru do smaku, 2 łyżek mąki pszennej, 1 łyżka ziemniaczanej i ½ litra mleka. Placki przekładać w następujący sposób. Jeden placek z orzechami do dołu posmarować masą na to położyć biszkopt posmarować masą i przykryć drugim plackiem orzechami do góry.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

04.12.2011 13:37
nie znam

agnieszka214

12.07.2011 05:32
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat