Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazy wołowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe z udźca 1 kg
papryka czerwona 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
przyprawy
mąka 4 łyżka
olej do smażenia
boczek wędzony 10 plastry
ogórek 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy wołowe

mięso pokroić na plastry o grubości 1 cm rozbić bardzo cienko paprykę ogórek pokroić w paski cebulę w piórka mięso posypać przyprawami ułożyć na każdym plaster boczku i cebulę paprykę ogórek następnie całość zawinąć spiąć wykałaczkami obtoczyć w mące smażyć na gorącym oleju na złoty kolor podlać wodą i gotować na małym ogniu ok 1 godziny do zmięknięcia mięsa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 06.01.2011 21:28
zraziki to ja bardzo lubię;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak