Ciastka migdałki

Ciastka migdałki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białka

    3 sztuki
  • cukier puder

    10 dag
  • migdały

    10 dag
  • cukier kryształ

    do dekoracji
  • migdały

    do dekoracji
  • andrut

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę pod koniec ubijania dodać cukier puder. Następnie dodać zmielone lub drobno posiekane migdały. Całość dokładnie wymieszać. Nakładać na pokrojone wafle ok 8-10 x 2cm a wysokość ok1cm. Posypać z wierzchu migdałami i cukrem do dekoracji. Ułożyć na blaszce i piec bardzo wolno w lekko nagrzanym piekarniku tylko żeby ciasteczka nabrały lekkiego złotego kolorku i się przesuszyły. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

czekoladka_m

14.12.2013 12:11
pyszne ciasteczka

Kasia36

21.06.2013 22:41
Smaczne i pomysłowe

caralajna

05.04.2013 07:13
fajne :)

RenataZ-et

18.12.2012 23:29
pyszne :)

Angelika10

23.11.2012 01:15
mniam

Krzysztof42

03.12.2011 14:04
o jej nazwa fajna

IlonaAlbertos

08.08.2010 11:04
Pychotka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat