Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka migdałki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 3 sztuki
cukier puder 10 dag
migdały 10 dag
cukier kryształ do dekoracji
migdały do dekoracji
andrut

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka migdałki

Białka ubić na sztywną pianę pod koniec ubijania dodać cukier puder. Następnie dodać zmielone lub drobno posiekane migdały. Całość dokładnie wymieszać. Nakładać na pokrojone wafle ok 8-10 x 2cm a wysokość ok1cm. Posypać z wierzchu migdałami i cukrem do dekoracji. Ułożyć na blaszce i piec bardzo wolno w lekko nagrzanym piekarniku tylko żeby ciasteczka nabrały lekkiego złotego kolorku i się przesuszyły. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 14.12.2013 12:11
pyszne ciasteczka
Kasia36 21.06.2013 22:41
Smaczne i pomysłowe
caralajna 05.04.2013 07:13
fajne :)
RenataZ-et 18.12.2012 23:29
pyszne :)
Angelika10 23.11.2012 01:15
mniam
Krzysztof42 03.12.2011 14:04
o jej nazwa fajna
IlonaAlbertos 08.08.2010 11:04
Pychotka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak