Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ananasowego z wiórkami kokosowymi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 szt
cukier 35 dag
woda 3/4 szklanki
mąka 35 dag
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
wiórki kokosowe 3/4 szklanki
masło 3 łyżki
tłuszcz do formy
ananas z puszki 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ananasowego z wiórkami kokosowymi

3 całe jajka ubić z 25 dag cukru, wlać wodę, wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wszystko razem ubić. Ciasto wylać na przygotowana formę i włożyć do nagrzanego piekarnika do temp 200 stopni na około 25 minut. Ciasto lekko podpiec i podsuszyć. W rondelku roztopić masło, wsypać resztę cukru i mieszając dodać pozostałe jajka, zagotować. Następnie zdjąć z ognia, wsypać wiórki kokosowe, wymieszać. Na podpieczone gorące ciasto rozłożyć pokrojony drobno ananas razem z syropem. Na ananas położyć masę kokosową. Ciasto wstawić do piekarnika i piec 10-15 minut aż masa się zrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 05.11.2012 23:11
ciekawe :)
caralajna 07.10.2012 07:44
fajne smaki
mehia 15.05.2011 15:22
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak