babka kokosowa

babka kokosowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3
  • cukier

    1 szklanka
  • mąka

    3 szklanki
  • kwaśna śmietana

    1 i 1/2 szklanki
  • proszek do pieczenia

    3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ubić z cukrem następnie dodać mąkę , śmietanę i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszać i piec ok. pół godziny.
Przygotować polewę: ¾ szklanki cukru, 3 łyżki wody, paczka wiórek kokosowych (6 łyżek), ½ kostko masła śmietankowego. Wszystkie składniki podgrzać tak aby się połączyły. Wyłożyć na upieczone ciasto i jeszcze zapiec ok. 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgorzata72

29.03.2012 09:25
bardzo dobre

Krzysztof42

03.12.2011 14:03
koksu nie lubię

Ela15

21.08.2011 17:04
Ciekawy przepis:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat