Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus ziemniaczany z serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
mleko 0,5 szklanki
masło 2 łyżki
śmietanka 0,5 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 20 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Mus ziemniaczany z serem

Ugotowane ziemniaki przegnieść przez praskę, dodać mleko i masło, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Wyłożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego, wierzch polać śmietanką, posypać utartym żółtym serem i piec w nagrzanym piekarniku w temp 200 stopni aż powierzchnia będzie miała złoty kolor. Podawać z mięsem i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 07.01.2014 08:54
smaczne danie.
mehia 25.04.2011 19:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak