jabłecznik z kremem

jabłecznik z kremem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 i 1/2 Szklanki
  • cukier

    2/3 szklanki
  • jaja

    3
  • olwia

    1/3 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • kakao

    2 łyżki
  • jabłka

    5
  • cukier puder

    1 szklanka
  • serek homogenizowany

    2 kubeczki
  • masło

    1 kostka
  • żelatyna

    1 łyżka
  • napój

    2/3 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z białek ubić sztywną pianę utrwalić ją cukrem, mieszając kolejno dodawać: żółtko, mąkę z proszkiem, napój, oliwę i kakao. Jabłka obrać i pokroić na ósemki. Na natłuszczoną i posypaną blachę wylać ciasto i ułożyć na nim kawałki jabłek. Piec. Ok. 45 minut w temp. 200 stopni. Przygotować krem żelatynę rozpuścić w jak najmniejszej ilości wody. Masło utrzeć z cukrem, dodawać stopniowo żółtko, serki i na koniec rozpuszczoną żelatynę. Krem rozsmarować równą warstwą na ostudzonym cieście. Przed krojeniem schłodzić w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Pacia

21.02.2012 09:40
ale pyszności

Krzysztof42

03.12.2011 14:03
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat