Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb kukurydziany

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 2
maślanka 2 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
mąka kukurydziana 2 szklanki
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb kukurydziany

Podgrzać w piekarniku do 230stopni. Wysmarować tłuszczem 22-cm foremkę. Rozmącić jajka z maślanką. Przesiać razem do miski wszystkie suche składniki. Wymieszać dokładnie maślankę z suchymi składnikami. Ciasto włożyć do foremki i piec 25min. Pociąć na kwadraty i podawać bardzo gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 09.11.2011 11:20
oryginalny przepis:)
iza15 06.01.2011 21:16
fajny i ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak