Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa ze śliwkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 0,5 kg
śliwki suszone 10 dag
jabłko 1 szt
szalotka 2 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 szt
natka pietruszki 1 łyzeczka
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
ogórek kwaszony 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa ze śliwkami

Fasolkę ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Następnie pokroić na kawałki. Jabłko i ogórki pokroić w słupki. Cebulki drobno posiekać. Śliwki namoczyć na 2 h, po czym pokroić na kawałki. Wszystkie składniki wymieszać, skropić oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Podawać do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 05.02.2014 20:07
Takiej jeszcze nie jadłam.
olkaaa 20.10.2013 14:36
ciekawy przepis
Katarzyna59 19.07.2012 22:03
ciekawe połączenie
Iwusia 23.03.2012 22:57
ciekawe połączenie :)
edyta44 26.10.2011 13:23
fajny prze4pis
FAFIK 28.04.2011 12:10
Ciekawe połączenie
KasiaK90 27.03.2011 10:07
takiej jeszcze nie jadłam
Iwona51
Iwona51 24.02.2011 00:12
smaczna
ElizaT 26.01.2011 17:13
fajnie jest pokrojona
Margo1 19.01.2011 17:52
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak