Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa z groszkiem ptysiowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 2-3 dag
bulion warzywny 2 szklanki
śmietana 1 szklanka
mleko 1 szklanka
mąka 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
koperek 1 łyżka
groszek ptysiowy

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa z groszkiem ptysiowym

Grzyby namoczyć w wodzie na 2-3h. Następnie połączyć z bulionem i gotować do miękkości. Gdy grzyby zmiękną, pokroić je na kawałki. Do mleka wsypać mąkę, wymieszać i wlać do zupy, zagotować. Następnie wlać śmietanę, przyprawić do smaku solą i pieprzem, posypać koperkiem. Podawać z groszkiem ptysiowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 24.08.2013 07:34
bardzo smaczne
pycia9 08.12.2012 21:52
PYCHA
Angelika10 15.06.2012 10:15
Pyszna
edyta44 17.04.2012 09:36
bardzo smaczna
olkaaa 22.02.2012 07:38
jeszcze nie jadłam
Iwusia 31.01.2012 23:07
ciekawa zupka :)
Gosia32
Gosia32 26.05.2011 08:27
wygląda zachęcająco;]
Agnik 08.04.2011 22:54
fajny pomysł
ElizaT 26.01.2011 17:12
taką to bym spróbowała, jeszcze jej nie robiłam, ciekawe jak smakuje :)
Margo1 09.01.2011 21:11
na pewno zrobię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak