Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wołowina z curry

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 30 dag
ziemniaki 40 dag
marchew 20 dag
cebula 2 szt
mąka kukurydziana 1 łyżeczka
cukier 2 łyżeczka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1,5 łyżki
sól do smaku
olej sojowy 1 łyżka
marynata 1 łyżka
sos sojowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: wołowina z curry

Mięso pokroić w 3 cm plastry, na marynatę wymieszać sos sojowy z mąką kukurydzianą, 1 łyżeczka cukru, olejem i 1 łyżką wody.
Zalać nią mięso i odstawić na godzinę.Ziemniaki i marchew obrać, pokroić w cienkie słupki. Cebulę pokroić w kostkę, zrumienić na 3 łyżkach oleju, posypać curry, dodać ziemniaki i marchew. Ciągle mieszając smażyć około minuty. Dodać 250 ml zimnej wody, cukier, oprószyć solą. Dusić 10 minut na wolnym ogniu. Plastry mięsa wyjąć z marynaty, zrumienić na 2 łyżkach oleju. Podsmażone mięso wymieszać z warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak