Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Melon z orzechami w sosie morelowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

melon 1,5 kg
morele 1 kg
orzechy włoskie 20 dag
miód 2 łyżki
sok z cytryny do smaku
rodzynki 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Melon z orzechami w sosie morelowym

Melon pokroić na części, usunąć nasiona, ułożyć w salaterkach. Morele obrać ze skórki, zmiksować razem z miodem i sokiem z cytryny. Każdą porcje melona polać sosem morelowym, posypać orzechami włoskimi i rodzynkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caroline1983 28.02.2011 12:27
Ciekawy deser
mehia 23.02.2011 15:12
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak