Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka migdałowo-kakaowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 5 szt
migdały mielone 10 dag
migdały posiekane 10 dag
cukier 1 szklanka
kakao 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka migdałowo-kakaowe

Białka ubijać na sztywna piane dodając stopniowo cukier. Następnie wsypać migdały i kakao, delikatnie wymieszać. Kłaść łyżką porcje na przygotowana blachę. Wstawić do nagrzanego piekarnika do temp ok 200 stopni i zaraz zmniejszyć temp do 170 stopni i piec przez 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 08.10.2012 13:28
lubię takie
Motorek 02.05.2012 13:55
pycha
Iwona51
Iwona51 07.06.2011 13:58
smaczne
angelika14 19.03.2011 12:37
ja też na pewno wypróbuję
mehia 21.02.2011 19:13
na pewno wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak