Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przecier malinowy

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 1kg
mączka ziemniaczana 1 łyżeczka
sherry 3 łyżki
cukier puder 4 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Przecier malinowy

Maliny rozcieramy w mikserze. Odcedzamy i usuwamy nieroztarty miąższ z nasionami. W trzech szklankach soku malinowego mieszamy mączkę ziemniaczaną, sherry i cukier. Powoli podgrzewamy do zagęszczenia sosu. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 17.11.2011 20:42
na zimę
barbara11561 06.10.2011 12:28
super
mirosława4 06.08.2011 20:10
ciekawe
Agnieszka/picola 13.03.2011 15:40
puchotka
agata1722
agata1722 12.01.2011 11:45
muszę wypróbować
iza15 06.01.2011 21:17
malinki smaczniutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak