Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior w przecierze pomidorowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 1 kg
pomidory 80 dag
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior w przecierze pomidorowym

Młode, jędrne kalafiory płuczemy i dzielimy na małe kawałeczki. Gotujemy przez około 3 minuty. Następnie układamy w słoikach i zalewamy przecierem pomidorowym. Pasteryzujemy przez 1 godzinę.

Kalafior w przecierze pomidorowym nadaje się do przyrządzenia zupy jarzynowej. Należy go dodawać do gotowej już zupy i tylko chwilę podgrzewać. Można także przygotować sałatkę z dodatkiem cebuli, oleju i przypraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak