Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron domowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 1 szklanka
jaja 2 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron domowy

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać szczyptę soli, wbić jajka i dokładnie wyrobić ciasto. Następnie ciasto bardzo cienko rozwałkować i pozostawić do podeschnięcia. Gdy lekko przeschnie pokroić maszynką do makaronu. Ewentualnie ciasto pociąć w paski, położyć jeden na drugim i drobno pokroić nożem. Gdy chcemy makaron dłużej przechowywać, należy go wysuszyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 20.10.2013 14:45
też taki robię
Kasia35 10.05.2013 07:31
najlepszy bo domowy
pycia9 15.12.2012 22:08
Pycha
ankaryba 18.03.2012 15:33
domowy najlepszy :-)
Seba 04.03.2012 11:38
najlepszy
Iwusia 03.03.2012 19:55
uwielbiam domowy makaron, ma całkowicie inny smak niż kupny.
wolochski 01.02.2011 23:07
super
ElizaT 26.01.2011 17:10
bombowy i domowy
mehia 17.01.2011 08:42
ja jeszcze nigdy, ale może wypróbuję :)
Margo1 09.01.2011 21:09
dawno nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak