Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wołowa w sosie ziołowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wołowa 1 kg
Pieprz biały mielony Prymat 1 łyżeczka
sól 2 łyżeczki
masło 10 dag
szalotka 2 szt
wino białe wytrawne 250 ml
natka pietruszki 1 łyżka
koperek posiekany 1 łyżka
szczypiorek posiekany 1 łyżka
bazylia 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka
śmietana 2 szklanki
sok z cytryny 1 łyżeczka
przyprawa chilli do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wołowa w sosie ziołowym

Mięso natrzeć solą i pieprzem, zrumienić na połowie masła. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec około 20 minut. Posiekane szalotki usmażyć na pozostałym maśle, dodać zieleninę i zioła, smażyć chwilkę po czym wlać wino i śmietanę. Gotować do wyparowania połowy objętości sosu. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, chilli i sokiem z cytryny. Mięso pokroić w plastry i oblać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 26.01.2013 00:30
smaczna
hahanka 23.08.2012 22:53
brzmi smacznie
zuzanna_z 17.05.2012 12:24
fajne
Anna152 21.10.2011 13:31
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak