Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk z miodem i jogurtem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

indyk 4 kg
czosnek 1
jogurt naturalny 250 ml
miód 125 ml
oliwa
sól
pieprz
wino czerwone 125 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z miodem i jogurtem

Sól, pieprz i czosnek rozetrzeć razem i natrzeć indyka. Pozostawić na noc, następnie natrzeć jogurtem i włożyć do piekarnika. Wino, oliwę i miód wymieszać i pokryć tą miksturą indyka podczas pieczenia. Piec ok. 2h.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak