Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigosik ze świeżej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1,20 kg
kiełbasa zwyczajna 0,25 kg
cebula 0,15 kg
smalec 0,08 kg
mąka 0,03 kg
koncentrat pomidorowy 0,08 kg
cukier
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Bigosik ze świeżej kapusty

Kapustę poszatkować, zalać niewielką ilością gorącej wody, posolić i ugotować. Cebulę obrać, drobno pokroić i usmażyć na części tłuszczu. Kiełbasę pokrojoną w kostkę usmażyć na tłuszczu i dodać do kapusty. Na pozostałym tłuszczu po smażeniu przyrządzić jasnozłotą zasmażkę. Do kapusty dodać cebulę, zasmażkę, koncentrat pomidorowy i przyprawy, zagotować

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak