Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem z kompotem rabarbarowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 0,3 kg.
truskawki świeże 0,3 kg.
jogurt grecki 150 ml.
skórka z cytryny
sok z cytryny
cukier 1/2 szkl.
śmietana 30% 1 kubek
sok jabłkowy 1/2 szkl.
syrop truskawkowy 50 ml.
sok pomarańczowy 3/4 szkl.
likier truskawkowy 4 łyżki
masło 2 łyżki
wiórki kokosowe
mięta 2 łodyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat
sok z limonki (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: krem z kompotem rabarbarowym

truskawki i rabarbar umyć i zmiksować(po kilka odłożyć)wymieszać z jogurtem,skórką i sokiem z cytryny oraz cukrem,żelatynę namoczyć w zimnej wodzie i rozpuścić w kąpieli wodnej,dodać odrobinę jogurtu,wymieszać i schłodzić,śmietanę ubić,kiedy masa zacznie tężeć,wymieszać ze śmietaną,schłodzić,odłożone truskawki i rabarbar pokroić,zagotować sok jabłkowy,syrop truskawkowy i 1 łyżkę cukru,ostudzić,sok pomarańczowy i z limonki,likier dusić aż odparuje wystudzić i wymieszać z masłem,truskawki i rabarbar rozłożyć na talerzu,nałożyć masło pomarańczowe i ozdobić kremem truskawkowym posypać wiórkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 15.02.2013 10:26
Pycha
Angelika10 05.07.2012 10:31
Pycha
Iwona51
Iwona51 22.01.2012 00:13
extra
Iwona51
Iwona51 22.01.2012 00:13
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak