Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kura w potrawce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kura 1,30 kg
włoszczyzna 200 g
cebula 0,10 kg
sól
pieprz
masło 0,10 kg
mąka 0,06 kg
żółtko jajek 1 szt
rosół z kury 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Kura w potrawce

Kurę umyć, odciąć szyjkę i skrzydełka (z przeznaczeniem na rosół). Warzywa obrać, opłukać i drobno pokrajać. Kurę włożyć do wrzącej wody i gotować. Pod koniec gotowania włożyć warzywa i gotować do miękkości. Mięso oddzielić od kości, dodać do sosu. Z tłuszczu i mąki przygotować zaprawę zacieraną, rozprowadzić rosołem, dodać poszatkowane warzywa i zagotować. Żółtko rozmieszać i dodać do gorącego sosu. Całość doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 19.09.2011 09:17
wow polecam
aacaac 21.07.2011 13:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak