Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ser Camembert panierowany

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser camembert 1 krążek
jajko 1 szt.
mąka do obtoczenia
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ser Camembert panierowany

Ser przeciąć wzdłuż na dwie połowy. Jajko roztrzepać z solą i pieprzem. Krążki panierować najpierw w mące, potem w jajku, na koniec dokładnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na niewielkim ogniu z obu stron na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać z ulubioną surówką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam12 15.09.2011 14:51
dobre
Pacia 18.08.2011 21:40
też taki robię-pychota
Agnieszka/picola 24.07.2011 23:04
lubię taki ser
PaniMISIOWA 02.05.2011 18:19
uwielbiam
pacpaw 18.03.2011 22:26
pyszne ale chyba też tuczące ;o)
ilonkowy 17.02.2011 21:44
nigdy nie jadłem, napewno wypróbuję;)
FAFIK 12.02.2011 11:52
Pychota!
msmariusz 21.01.2011 18:52
coś innego
halina17 06.01.2011 14:38
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak